Ik

Ik ben Martin Veldhuizen, in 1966 geboren en alle jaren daarna getogen in Utrecht. Met Gineke heb ik twee prachtige zoons: Tommy (2002) en Davy (2004).

In 2012 nam ik een paar maanden onbetaald verlof bij mijn werkgever a.s.r. en begon aan een ontdekkingsreis in de journalistiek. Ik maakte het 'NESU Magazine', een magazine voor en over Mihai Nesu. Misschien kent u zijn verhaal, Nesu, Roemeens international van FC Utrecht, kwam tijdens een training op 10 mei 2011 ongelukkig ten val en brak zijn nek. Hij slijt de rest van zijn leven in een rolstoel. Nesu richtte de Mihai Nesu Foundation op, een stichting waarmee hij gehandicapte mensen in Roemenië een beter leven probeert te bieden. Het ongeval van Nesu en zijn initiatief raakte mij zo, dat ik besloot hem met een magazine te eren. De opbrengst van het NESU Magazine, € 9.000,--, heb ik overgemaakt naar de Mihai Nesu Foundation.

Met de productie van de NESU ging een droom in vervulling. Ik had al jaren de ambitie om 'iets' met teksten te doen. Na het realiseren van die droom besloot ik eind 2013 bij a.s.r te vertrekken. Inmiddels werk ik voor verschillende opdrachtgevers, zoals mijn oude werkgever asr verzekeringen, de sport- en stadsredactie van het AD Utrechts Nieuwsblad, verschillende titels van uitgever Sportfacilities & Media en Rondom Voetbal.

Verder bracht ik in september 2014 een tweede tijdschrift uit, een 76 pagina's dik verenigingsmagazine over de voetbalclub Jonathan. Met ingang van 2015 maak ik deel uit van de redactie van 'Langs de Lijn' het clubblad van V.V. Schalkwijk dat 4x per jaar verschijnt. Ook help ik FC de Bilt met de productie van hun jaarlijkse presentatiegids.

Mijn schrijfstijl kenmerkt zich door toegankelijke teksten op B1-niveau. Begrijpelijke teksten die 'lekker makkelijk' lezen. Waar mogelijk gebruik ik graag een vleugje humor. Verder probeer ik vooral de mens en zijn verhaal centraal te stellen. Of dit lukt? Leest u mijn publicaties die op deze website te vinden zijn.

Zoekt u een tekstschrijver voor uw magazine, personeelsblad, krant, nieuwsbrief of websiteNeem dan contact met mij op.